Vandaag waren er weer veel activiteiten voor K&V Opmeer en Topturnen Opmeer in de turnhal van Turnace Gymnastics Amsterdam in Amsterdam. In de ochtend was onder meer Merel Winder (Sportlust Julianadorp) in actie. Zij turnde een zeer goede wedstrijd. Merel heeft haar persoonlijke doelen gehaald en heeft zich uiteindelijk geplaatst voor de landelijke voorwedstrijden op het NK met een 10e plaats en een score van 51.550 pnt.

Ook Sam van der Hilst (Turnlust Middenmeer) turnde een topwedstrijd. Zelfs een 13.850 op balk. Sam turnde overtuigend goed en werd uiteindelijk 5e met een score van 52.525. Op sprong scoorde Sam zelfs een 13.525. Na drie toestellen stond Sam 4e maar uiteindelijk sloot zij af met een verdiende 5e plek.

Jorinde van Liemburg (Sportlust Middenmeer) heeft een mooie brugoefening laten zien en 2 stabiele sprongen. Op balk turnde ze goed maar niet overtuigend. Helaas op vloer kreeg ze een punt neutrale aftrek. Met de score van 44,500 werd Jorinde uiteindelijk 18e. Helaas tezamen met haar score van de eerste wedstrijd niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde.

In dezelfde tijd turnde vanochtend ook Mayra Daalder (GV Texel), Fiene Boots en Kess Wagenaar (beide K&V Opmeer). Alle 3 komen zij uit in de instap N2. Doordat de instap verdeeld was over 2 wedstrijden moest er langer gewacht worden op de eind uitslag.

Mayra is uiteindelijk 6e geworden met 52.725 pnt. En heeft zich hiermee geplaatst voor de 1/4 finale. Mayra heeft een prachtige balk geturnd wat werd beloont met een 14.300.
Fiene Boots is 14e geëindigd met 51.375 pnt. Fiene is hiermee ook door naar 1/4 finale. Fiene heeft erg goed geturnd en veel vooruitgang laten zien.

Kess wagenaar is 39e geworden met 40.975 pnt. Kess heeft zich helaas niet geplaatst voor de 1/4 finale. Op sprong kwam Kess niet over de Pegasus waardoor ze voor deze sprong een 0.0 kreeg. Kess heeft wel een erg mooie balk oefening laten zien.
Tijdens de middag sessie mochten Lotte van der Linden Vooren, Murrin Fernie en Nika Wagenaar (allen K&V Opmeer) acte de présence geven.

Lotte turnde geen beste wedstrijd. Veel fouten met 2x een val van de balk. Op de vloer daarentegen een prima oefening met een 11.950. Tijdens beide sprongen één keer diep geland en na haar Tsukahara een val. Totaal 42.775 pnt met een 17e plaats met de hakken over de sloot naar de volgende ronde.

Nika Wagenaar heeft een prima wedstrijd laten zien met helaas een val van de balk. Haar sprong en brug waren zeer netjes geturnd en op de vloer heeft ze een zeer mooie oefening laten zien. Uiteindelijk werd Nika 9e met 50,400 en dus door naar de volgende ronde.

Samen met Nika mocht ook Murrin Fernie haar oefeningen laten zien. Murrin had een zeer goede wedstrijd met helaas een val van balk. Haar brugoefening daarentegen was super mooi met 3 reuzen en een score van 14,750. Murrin werd uiteindelijk 11e met 50,275 en plaatse zich dus ook voor de volgende ronde.

De toppers van K&V Opmeer en Topturnen Opmeer hebben zich dus weer optimaal bewezen en we zijn dan ook zeer trots op alle ontwikkelingen van de turnsters. Supertrots!!!!!

Vind je dit een leuk artikel?

Deel het dan voor ons!!