Het afgelopen weekend waren Zoë Voorthuijzen (Volendam), Sam van der Hilst (Nieuwe Niedorp) en Mara Slippens (Spanbroek) namens Topturnen Opmeer afgereisd naar Kopenhagen, Denemarken, om mee te doen aan de Alpha Factor Trophy. Een groot internationaal toernooi verdeeld over 2 dagen waar maar liefst 77 deelneemsters actief waren.

Mara Slippens wist de eerste dag, met het toestel sprong en brug, op een knappe 3e plaats te eindigen. Hiermee had de Spanbroekse een mooie uitgangspositie voor de zondag waar ze op balk en vloer optimaal presteerde en hiermee de winst naar zich toe wist te halen. Op het toestel sprong won ze ook de individuele toestelfinale en op vloer eindigde zij samen met haar team genoot Zoë op een gedeelde 3e plaats.

Benjamin Sam van der Hilst die voor het eerst in dit seizoen aan het nieuwe niveau deelneemt turnde onbevangen haar toestellen. Met nieuw geleerde elementen eindige de Niedorpse nipt buiten een top 10 klassering op een zeer nette 11e plaats.

De Volendamse Zoë Voorthuijzen turnde het hele weekend optimale toestellen waarbij zij op vloer zelfs een prachtige individuele 3e plaats wist te behalen. In het eind klassement werd zij meer dan verdienstelijk 9e.

Trainster Monique Zwarthoed (Volendam) was tevreden over het behaalde resultaat zo vroeg in het nieuwe turn seizoen. Ook de opgedane ervaring voor deze jonge meisjes in zo’n groot toernooi was een mooie aanvulling. Gezamenlijk werden de 3 turnser in de team ranking mooi 9e.

Vind je dit een leuk artikel?

Deel het dan voor ons!!