In Keerbergen (België) tijdens de Gymnova Cup waren voor Topturnen Opmeer vandaag Tessa van Truijen en Mara Slippens present. In het internationaal sterk bezette “Youth” toernooi met meisjes uit de jaartallen ’04, ’05, ’06 en ’07 mochten zij ruiken aan een “grote” competitie. Na gister te zijn gearriveerd en een verkennende podium training te hebben gedaan werden zij ingedeeld bij een gastouder gezin om de nacht door te brengen. Samen met de spanning voor de wedstrijd en het samen slapen bij vreemde maar vriendelijke mensen zorgde voor een extra ervaring tijdens dit evenement.

De dames hebben zich hierdoor niet van de wijs laten brengen en hebben alles gegeven. Tessa (’05) heeft tijdens de wedstrijd voor het eerst een Tsukahara gehurkt gesprongen op het onderdeel sprong en tijdens de vloeroefening deed zij een 1½ schroef. Super goed Tessa.

Mara (’06) deed tijdens haar sprongen ook een Tsukahara gehurkt om in haar volgende sprong een Yurchenko gehurkt te doen. Haar vloeroefening bestond, net als bij Tessa, uit vrije oefenstof waarin zijn voor het eerst ook een 1½ schroef deed en in de volgende serie een overslag schroef.

Monique Zwarthoed was zeer tevreden over het optreden van beide meisjes in het enorme sterke deelnemersveld. Het niveau was erg hoog en Mara en Tessa werden hierin heel knap 14e en 15e met weer veel ervaring rijker. Topturnen Opmeer en K&V Opmeer zijn supertrots op jullie.

Vind je dit een leuk artikel?

Deel het dan voor ons!!