Tessa van Truijen (Jeugd 1 N1) en Mara Slippens (Pupil 2 N1) konden zich afgelopen weekend tijdens het NK in Ahoy Rotterdam meten met de absolute top. De beste turnsters van Nederland hadden zich geplaatst om deel te mogen nemen aan dit toernooi door zich te plaatsen via 3 kwalificatie wedstrijden.

De meerkamp finale werd zaterdag gehouden en op alle toestelen, vloer, brug, balk en sprong, turnde Tessa meer dan stabiel en scoorde een nieuw PR in de totaal puntenscore. Ook de moeilijke balk oefening sloot zij af met een nieuw PR en piekte dus op het juiste moment. Tessa sloot het toernooi af met een zeer nette 13e plaats. Top gedaan Tessa een prestatie om trots op te zijn.

Mara wist tijdens haar meerkamp finale het eerste toestel, de balk, meteen een mooie score neer te zetten. Op de overige toestelen, vloer, brug en sprong, turnde zij maximaal en was de beste op het toestel sprong. Met 0.025 punten verschil van plaats nummer 5 eindige zij op een hele mooie 6e plaats.

Zondag stond zij in de toestel finales voor de brug en sprong. Tijdens de brug oefening voegde zij een nieuw geleerd element (Swarovski) toe om het maximale te kunnen scoren maar dit zorgde nog niet voor de extra bonus. Ze eindigde hier op een keurige 7e plaats. Op haar favoriete onderdeel de sprong sloot zij, in een zeer spannende wedstrijd, het toernooi af met een nipte 4e plaats met maar 0.050 punten verschil van de eerste plek. Super mooie prestaties Mara!

Trainster Monique Zwarthoed was zeer tevreden over de prestaties van beide dames. Het pieken naar het juiste moment tijdens het NK en de progressie die er werd getoond waren een bevestiging van de inzet van de afgelopen periode. Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat trainster en turnsters!

Vind je dit een leuk artikel?

Deel het dan voor ons!!