Op zaterdag 23 april a.s. vindt de lancering plaats van een nieuw meidenmagazine: Turngirl. Dit gebeurt tijdens de Halve Finale Turnen Dames in Wieringerwerf. Het kwartaalmagazine richt zich op turnsters van alle turnniveaus in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar. Het verstrekt allerlei leuke informatie en tips op turngebied

Covergirl Ashley ontvangt eerste exemplaar
Zaterdag wordt het blad uitgereikt aan het eerste covermeisje van Turngirl: Ashley Kasmo. Ashley is lid van de Oranje Jong Talent Selectie en traint bij Top Turnen Opmeer. In de eerste uitgave vindt u een interview met Ashley door Turngirl-redacteur Jannelies Blommaert.

Sportfotograaf Jan de Koning verzorgt iedere uitgave onder de titel ´The art of gymnastics´ een prachtige poster in het hart van het blad. Ook trainster Imke Glas is betrokken bij de totstandkoming van het magazine. Zij geeft in iedere uitgave turntips en ziet erop toe dat de inhoud van het blad ‘turn-technisch’ gezien juist is. Kinderboekenschrijfster Simone Kortsmit (bekend van de populaire boekenserie Turntoppers) levert ook een bijdrage. In de eerste editie van Turngirl verschijnt een exclusieve voorpublicatie van Turntoppers 3: Gymroddels. In de daaropvolgende edities blogt zij vanuit het turnmeisje Nina over trainingen en allerlei meisjeszaken.

Alles voor meiden die gek zijn van turnen
Het magazine is een initiatief van Corona Rentenaar van Promoject. Corona – zelf moeder van een enthousiaste turndochter – kwam op het idee toen bleek dat er nog geen blad bestond dat zich richt op de jonge turnsters zelf. Corona: “Toen ik het idee neerlegde bij andere turnmoeders en train(st)ers, reageerde iedereen enthousiast. Iedereen begon gelijk te brainstormen en kwam met de leukste ideeën. Zó leuk! Turnen is een sport waar veel oefening bij komt kijken. Hierdoor is de bevlogenheid bij de meiden vaak groot en zijn de vriendschappen met trainingsmaatjes hecht. Turngirl speelt hierop in en behandelt alles wat ze bezighoudt.”

Leuk en veelzijdig blad
Zo is er een rubriek over de bijzondere band die turnsters hebben met een BFF-turnvriendin of hun trainster. Er is een SOS-pagina met herkenbare turnissues. Ook wordt uitleg gegeven over uiteenlopende onderwerpen, zoals hoe om te gaan met wedstrijdkriebels, het belang van gezonde voeding en hoe het jurysysteem werkt. Turnmode mag uiteraard niet ontbreken: het begrip ‘turnpakje’ is iets bijzonders in turnland… Kortom, Turngirl is een leuk en veelzijdig blad!
Het blad verschijnt eens per kwartaal (zowel print als online) en wordt verspreid via verenigingen en tijdens wedstrijden. Verenigingen die geïnteresseerd zijn, kunnen het blad, tegen vergoeding van de verzendkosten, aanvragen via turngirl@promoject.nl.

Voor meer informatie: zie www.turngirl.nl.

Vind je dit een leuk artikel?

Deel het dan voor ons!!