Voorwedstrijden en clubteamwedstrijden zorgen voor goede resultaten

Dit weekend zijn er veel turnsters van Kracht & Vriendschap in actie gekomen. In verschillende categorieën en wedstrijden hebben onze turnsters goede resultaten behaald.

Voorwedstrijden Wervershoof
Voor de turnsters van divisie 4, 5 en 6 vonden de voorwedstrijden voor de Rayon wedstrijden in Wervershoof plaats. Naema Schrieken (pupillen 1) beet het spits af en deed dit verdienstelijk met een mooie 3e plaats met een totaalscore van 53.100 punten.
Manouk de Lange (instap) eindigde op een keurige 7e plaats, helaas 2 vallen van de balk, maar Manouk heeft een goede vooruitgang laten zien deze periode. Melanie Zweed (jeugd 1 D2) is heel knap op de 1e plaats geëindigd. Zelfs met een val van balk bleef zij iedereen voor. Zus Rosanne Zweed is 7e geworden (40.100 punten) bij de junioren.

Het weekend voor deze categorieen werd geweldig afgesloten met 2 overwinningen. Yara van der Schaaf (pupillen 1 D3) werd eerste met 48.750 punten. Ook Thirsa Steketer (pupillen 2 D3) kreeg de gouden medaille met 43,800 punten.

 

NK clubteams Hoofddorp
Tevens werden in Hoofddorp de Nederlandse kampioenschappen clubteamwedstrijden gehouden. Een team van Topturnen Opmeer, een team van Kracht & Vriendschap Opmeer en het Turnteam West-Friesland kwamen hier in actie.

Het team Topturnen Opmeer pupillen 2 N2 met Zoë Voorthuijzen (Volendam), Tessa van Truijen (Hoorn) en Mara Slippens (Spanbroek) heeft tijdens dit NK een hele knappe 3e plaats behaald. Het trio turnde zeer stabiel en eindigde met en score van 111.43 achter BATO Haarlem en Turnz Amsterdam Gymnastics.

Het team van K&V Opmeer bestond uit Nika Wagenaar (Hoogwoud), Senna Kooij (Spanbroek), Murrin Fernie (Hoorn) en Madee Zwart (Julianadorp). Zij turnde in de categorie Jeugd 1 N3 en in een sterk deelnemersveld eindigde dit team op een mooie 7e plaats met erg goede scores op met name vloer en brug.

Als laatste mocht het Turnteam West-Friesland in actie komen. Met een mixteam van Hercules Beemster (Danielle Klinkhamer), Flik-Flak ’s-Hertogenbosch (Livia Peltrera en Jara Vennix) en Kracht & Vriendschap waarin Lotte van der Linden Vooren (Alkmaar) en Estee Kortman (Wognum) onze eigen club vertegenwoordigden. Met een uiteindelijke 5e plaats was er lang zich op een bronzen medaille. Helaas hier en daar wat kleine foutjes, waardoor een podiumplaats er niet meer in zat, maar een wedstrijd met veel hoogtepunten en positiviteit. Geweldig hoe verschillende club samenwerken voor deze goede resultaten.

Vind je dit een leuk artikel?

Deel het dan voor ons!!