Aanstaande zaterdag organiseert Topturnen Opmeer weer een talenten dag in de turnhal van K&V Opmeer. Tijdens deze dag kunnen meisjes in de leeftijd van 6 tot 10 jaar kijken of zij op de balk de pirouetten kunnen maken als Sanne Wevers, op de vloer de stralende Eythora Thorsdottir kunnen nadoen of misschien ben je wel goed in alle onderdelen en ben je een echte meerkampster als Céline van Gerner.

TopTurnen Opmeer is op zoek naar deze talentvolle turnsters vanuit de regio, turnsters die opvallen door hun natuurlijke manier van bewegen, welke gretig zijn om te leren turnen. Het trainingscentrum Topturnen Opmeer wil deze turnsters optimale ontwikkelingsmogelijkheden bieden op een lange termijn en pedagogische verantwoorde manier. Door een gestructureerde aanpak wordt er op een gezonde en plezierige manier (top)sport bedreven.

Droom jij van het stralende middelpunt te zijn tijdens de vloeroefening en wil je kijken of je dit in je hebt.
Kom dan zaterdag 7 januari om 11:30 naar de turnhal van K&V Opmeer, De Weijver 8 in Hoogwoud.

Hieronder vind je informatie over waar Topturnen Opmeer voor staat!

Talentontwikkeling

Turncentrum TopTurnen Opmeer wil een relevante bijdrage leveren aan het verhogen van het turnniveau van de Nederlandse (top)sport. Voor alle turnsters die de ambitie hebben om een turnster van nationaal of internationaal allure te worden, willen wij de ´place to be´ zijn. Turnsters blijven lid van hun eigen turnclub en kunnen gebruik maken van de faciliteiten van turncentrum TopTurnen Opmeer.

Het turncentrum wil de tijd waarlangs de turnontwikkeling van de talentvolle turnster verloopt langer maken. We willen met name de veelzijdige ontwikkeling van kinderen stimuleren en pleiten duidelijk niet voor een hoge trainingsfrequentie en trainingsomvang op een lagere school leeftijd.
Het risico van voortijdig stoppen wordt hiermee verkleind ten gevolge van emotionele vermoeidheid. Wij geloven dat als je geleidelijke progressie boekt er uiteindelijk minder talent verloren zal gaan.

Wij zijn niet gefocused op de grootste, snelste & sterkste turnsters om zo wedstrijden te winnen. Jonge turnsters zijn geen volwassenen sporters, niet op fysiek vlak, maar ook niet op mentaal niveau.
Een jonge turnster heeft eenmaal tijd nodig om te groeien als persoon & sporter. Wij willen hier de tijd voor nemen.

Talentherkenning

Organisatie TopTurnen Opmeer wil jonge talentvolle turnsters uit de regio Noord-Holland aantrekken naar zijn turncentrum op twee manieren.

Scoutingsbrief
Ouders van talentvolle turnsters uit de regio Noord-Holland kunnen een brief toegestuurd krijgen waarin hun dochter een uitnodiging krijgt om lid te worden van turncentrum TopTurnen Opmeer. De talentvolle turnster krijgt de mogelijkheid om haar turnniveau verder te ontwikkelen door de turnopleiding bij TopTurnen Opmeer te volgen.

Talenten dagen
Structureel zal via de media in de maanden oktober, januari, maart en juni in kranten, Facebook en Instagram het programma scouting turntalent van het turncentrum TopTurnen Opmeer gepromoot worden. Ouders kunnen hun dochter aanmelden voor de Talenten Dag bij TopTurnen Opmeer om in aanmerking te komen voor het “Programma Scouting Turntalent”.

Aanmelden via het aanmeldingsformulier op de website.

Programma Scouting TurnTalent
Het Programma Scouting TurnTalent is opgezet om getalenteerde meisjes tussen 6 en 10 jaar een kans te geven zich aan te sluiten bij de opleidingsgroep topsport van het turncentrum TopTurnen Opmeer. Het turncentrum biedt de turnsters een gestructureerde geleidelijke turnopleiding tijdens de lagere schoolperiode wat kan leiden tot een turnster van elite niveau. Het programma wordt ondersteund door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie.

Wat doen wij op de talentendag?
Alle turnsters doen mee aan een talententest. We gebruiken hiervoor de instroomtest districtstrainingen van de KNGU. Getest worden een aantal vaardigheden op het gebied van kracht, lenigheid en coördinatie. Het tweede deel van de test bestaat uit een 5-tal technische turnelementen. Scores worden omgezet in punten en een percentage van de totaalscore wordt berekend. Doel is om minimaal een 60% score te halen om uitgenodigd te worden voor het programma scouting turntalent.
Daarnaast hebben we zelf een coördinatieve vaardigheidstest ontwikkeld, waarvan wij vinden dat wij een advies kunnen geven over het turntalent van de turnster. Bij het uitvoeren van de bewegingen worden de turnsters geobserveerd door de coaches. De uitslag van deze test is simpel: kan de bewegingen makkelijk uitvoeren of heeft moeite met het uitvoeren van de bewegingen.

Meld je aan!

4 + 15 =

Vind je dit een leuk artikel?

Deel het dan voor ons!!